HUMAN CONTACT

At leve - at lære - at elske - at være


maj 2010

Dalai Lama - Det 21. århundrede bliver mere lykkeligt

Dalai Lama


Det kan være svært lige at se, men jeg tror på det.

Dalai Lama bliver interviewet af Ann Curry, på NBC's morgen TV.

Dalai Lama: ‘21st century will be much happier’

The exiled spiritual leader of Tibet said that human beings are becoming more compassionate and have the ability to overcome the world’s problems.

Read more: http://today.msnbc.msn.com/id/37252364/ns/today-today_people/#ixzz0olKny3Gi


Comments

Viktor Frankl - Believe in others!

Viktor Frankl
frankl

Fra Wikipedia:
Viktor Frankl's Logoterapi
har taget navn efter det græske ord logos, der kan betyde ord og mening. I logoterapien skal det forstås med vægten på mening.
Frankls logoterapi og eksistentielle psykoterapi tager udgangspunkt i Freuds psykonanalyse og Adlers individualpsykologi, og er baseret på den antagelse, at menneskets indre drivkraft og motivationsfaktorer er en søgen efter mening med tilværelsen. Der er tydelig påvirkning fra Søren Kierkegaard og Friedrich Nietzche.
Oplevelserne i koncentrationslejrene overbeviste Viktor Frankl om, at selv i den mest absurde, smertefulde og umenneskelige situation har livet en mening - og derfor har lidelsen også en mening. Denne konklusion blev den grundlæggende tanke bag udviklingen af logoterapien.

Frankl beskriver tre kerneområder:

Viljens frihed:
Mennesket har friheden til at søge og finde mening med det, vi gør. Vi har alle muligheden for at forme vor egen skæbne ud fra nogle givne rammer og betingelser. Som åndelige væsener reagerer vi ikke bare på indtryk udefra, men vi kan selv påvirke vores fremtid. Vi kan vælge at ville.

Viljen til mening:
Frankl anser at den drivkraft, der gør, at mennesket vælger livet, er viljen til at finde en mening med det og sætte sig mål for det. Fratages vi denne mulighed, eller føler, at vi er frataget den, oplever vi modløshed og tomhed, og kan reagere med voldsomme personlighedsforandringer.

Mening med livet:
Livet har mening – uanset hvor elendigt, det måtte se ud, kan man finde en mening med det. Hvis man véd hvorfor, man lever, kan man med Nietzsches ord også udholde lidelserne ved at leve. Finder vi derimod ikke mening, risikerer vi at blive frustrerede og reagere på forskellig vis. Det enkelte menneske skal være aktiv deltager i, og ikke passiv tilskuer til, sit eget liv.

U-tube - klip:

In this rare clip from 1972, legendary psychiatrist and Holocaust-survivor Viktor Frankl delivers a powerful message about the human search for meaning -- and the most important gift we can give others.
http://www.youtube.com/watch?v=fD1512_XJEw

If we take man as he is, we make him worse - but if we take him as he should be, we make him capable of what he could be - Goethe

Læs mere om Viktor Frankl her:
http://da.wikipedia.org/wiki/Viktor_Frankl

Comments

En spændende tid


Er netop hjemvendt efter en tur til Amsterdam, hvor jeg deltog i en workshop med Gregg Braden.

Gregg Braden formår i et letforståeligt sprog at formidle hvordan den nyeste videnskab bekræfter gammel spirituel visdom. Han gør det på en måde så det giver håb om at vi kan bruge denne viden og visdom til at skabe en bedre verden. Han fortæller om nogen af de tiltag der er i gang, og om hvordan du og jeg kan være med til at gøre en forskel.

Gregg Braden fortalte dynamisk og inspirerende om sine ture og rejser til forskellige steder i verden, om hans møder med shamaner, præster, munke og videnskabsmænd, og om de klostre, kirker og hellige steder han har besøgt. Han viste billeder af stederne og menneskene på et stort lærred og fortalte levende om den viden og indsigt han har samlet op fra mange års udforskning af spiritualitet, religion og videnskab.

Fredag aften var der fokus på kvantefysik, fraktal tid, maya kalender, dødehavsrullerne, 2012, og den udfordrende tid vi lever i lige nu.

Lørdag skulle Howard Martin, HeartMath, også have været der, men aske skyen forhindrede ham i at deltage.

Så det blev en hel dag med Gregg Braden, og den kunne han sagtens fylde ud.
Det var en spændende dag om hjertet og hjernen, om koherens, om magnetisme, om meditation, medfølelse og healing af stress.

HeartMath er et fantastisk tilbud til reduktion af stress, til øget nærvær og til forbedring af vores relationer til andre.
Nøgleordene var Værdsættelse, Taknemmelighed og Omsorg.

Hvis du vil vide mere om Gregg Braden er her et par links:

http://www.greggbraden.com/
http://www.youtube.com/watch?v=AjM9JhzlXR0

HeartMath kan du læse mere om her:

http://www.heartmath.org/

Comments

Global communication - Dalai Lama

Dalai Lama
It is not difficult to forgive destruction in the past, caused by ignorance.
Today, we have access to more information.
It is essential that we re-examine ethically what we have inherited, what we are responsible for, and what we will pass on to coming generations.
This is clearly a pivotal generation.
Global communication is possible, yet confrontations take place more often than meaningful dialogues for peace.

- Dalai Lama

Se mere her:
Dalai Lama

Comments

Mindfulness - Sogyal Rinpoche

MINDFULNESS

The practice of mindfulness unveils and reveals your essential Good Heart, because it dissolves and removes the unkindness or the harm in you.

Only when you have removed the harm in yourself do you become truly useful to others.

Through the practice, by slowly removing the unkindness and harm from yourself, you allow your true Good Heart, the fundamental goodness and kindness that are your real nature, to shine out and become the warm climate in which your true being flowers.

This is why I call meditation the true practice of peace, the true practice of nonaggression and nonviolence, and the real and greatest disarmament.

Sogyal Rinpoche - Remember the View
Comments

"Love and Compassion" - Dalai Lama

Experience has taught me that the greatest inner tranquility comes from developing love and compassion.
The more we care for the happiness of others, the greater our own sense of well-being.
Cultivating a close, warm-hearted feeling for others automatically puts our mind at ease.
It helps remove our own fears and insecurities and gives us strength to face obstacles - it is the ultimate source of success in life.

- Dalai Lama

Se Dalai Lama's hjemmeside:
Dalai Lama
Comments